Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya, Rusya’ya Yönelik Yaptırımlar İçin Kriptonunda İçinde Bulunduğu Döviz Yasasını Revize Edecek

Japonya’nın üst düzey hükümet yetkilileri, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının ardından yaptırım yapabilmek amacıyla döviz yasasını revize edebileceklerini söyledi.

Yetkililerin 28 Mart tarihinde yaptığı açıklamaya göre, Kabine Baş Sekreteri Hirokazu Matsuno, Rusya’nın dijital varlıklar yoluyla yaptırımları engellemesine karşın mevcut Döviz ve Dış Ticaret Yasası’nın revize edileceğini söyledi.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, geçtiğimiz hafta Belçika’da düzenlenen G-7 zirvesine katıldıktan sonra “batılı” ülkelerle koordineli olarak hareket edilmesi gerektiğini belirti ve 28 Mart’ta gerçekleştirilen mecliste yasanın değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Maliye Bakanlığında bulunan bir yetkili yaptığı açıklama önerilen yasa değişikliğinin henüz maddelerinin belli olmadığını ilerleyen dönemde netleşeceğini belirtti.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Japon teknoloji ve araştırma şirketi Mizuho’nun analisti Saisuke Sakai, yapılan düzenleme ile birlikte bankalar gibi kripto para borsalarının da inceleneceğini ve kripto para borsalarının Ruslarla bağlantılı olup olmadığının inceleneceğini söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yaptığı saldırıların ardından Japon hükümeti, 100’den fazla Ruslarla bağlantılı bankaların ve kurumların işlemlerini durdurmuştu. Japonya ayrıca yüksek teknoloji ihracatını yasaklamıştı ve en çok ticaret içinde bulundukları belirtilen Rusya ile bağlantılarını koparmıştı.

Mart ayının başında ise Japonya’nın finansal regülatörü, ülkede faaliyet gösteren 30 kripto para borsasının Rusya ile bağlantılı varlık işlemlerinin yapılmaması yönünde uyarıda bulunmuştu.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!