Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’nın Dev Şirketi Blockchain Teknolojisini Deneyecek

Japonya‘daki genel ticaret şirketlerinden Marubeni Corporation, enerji sektöründe Blockchain’den faydalanabilmek için New York’taki bir şirketle işbirliği yapmaya başladı.

Japonya’daki genel ticaret şirketi (sogo shosha) kategorisine giren Marubeni Corporation, günümüzde yalnızca Japonya’da değil ABD ve Avrupa genelinde de hizmet veriyor.

Şirket enerji sektöründeki faaliyetlerini Blockchain sayesinde geliştirebilmek için New York’taki LO3 Energy’nin platformundan faydalanacak. Marubeni bu teknolojiyle birlikte özellikle yenilebilir enerji alanındaki süreçleri daha etkin hale getirmek istiyor.

LO3 Energy’nin CEO’su Lawrence Orsini, konu hakkında yaptığı açıklamalarda “Japonya’daki enerji sektörünün bir değişim geçirmeye başladığını” ve bazı şirketlerin yenilikçi projeler geliştirdiğini söyledi. Kendisi yayınlanan basın duyurusunda şu yorumları yapıyor:

“Bu proje başlangıç aşamasında dahili süreçlerde kullanılacak ama Marubeni Blockchain teknolojisini kullanarak Japonya genelindeki hizmetlerini geliştirmeyi hedefliyor.”

Orsini’nin açıklamalarına göre LO3 Energy ve Marubeni başlangıçta Blockchain teknolojisinin tam olarak ne gibi alanlarda kullanılabileceğini, ne kadar verimli olabileceğini görmek için bir deneme süreci yürütecekler. İkili bu sürecin sonunda bu teknolojinin Japonya genelinde kullanılmaya elverişli olup olmadığına dair bir değerlendirme yapacak.

Marubeni’nin yöneticilerinden olan Yoshiaki Yokota da konu hakkında yaptığı açıklamalarda şirketin amacının bu teknolojiyi ülke genelinde kullanmak olduğunu ve LO3 ile ortaklaşa yürütülecek olan bu deneme sürecinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Japonya’daki bir başka şirket olan Fujitsu geçtiğimiz ayın sonlarına doğru kendi yürüttüğü Blockchain projesinin başarıyla tamamlandığını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment