Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’nın Devi Itochu Blockchain Sistemi Geliştirmeye Başladı

Japonya‘nın en büyük şirketlerinden olan Itochu Corporation, Blockchain tabanlı bir takip sistemi geliştirebilmek için çalışmalara başladı.

Japonya’nın beş dev şirketi arasında gösterilen ticaret şirketlerinden Itochu Corporation, hem alıcıların hem de satıcıların ellerindeki ürüne ilişkin verileri kaydedebilecekleri Blockchain tabanlı yeni bir sistem geliştiriyor.

Itochu, kullanıcıların ellerindeki ürünlerin tarihini, zamanını ve konumunu kaydedebilecekleri bu sistem için yeni bir proof-of-concept (PoC) geliştirmeye başladı.

Söz konusu PoC için öncelikli olarak Endonezya’daki Pt. Aneka Bumi Pratama adlı şirketin doğal kauçuk tedarik zinciri kullanılabilecek. Bu şirket halihazırda Itochu Corporation bünyesinde faaliyet gösterdiği için deneme sürecinde herhangi bir sorunla karşılanmaması bekleniyor.

Itochu Corporation tarafından yayınlanan basın duyurusuna göre geliştirilen bu yeni sistem, Birleşmiş Milletler’in 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne uyumlu bir şekilde geliştiriliyor:

“Blockchain tabanlı bir takip sistemi geliştirmemizdeki amaç, ticari ortaklarımıza ve yatırım şirketlerimize yaptığımız ham madde aktarımını istikrarlı bir şekilde sürdürebilmek ve bu maddelerin dağıtımını daha kolay bir şekilde takip edebilmektir.”

Dünya genelinde çeşitli maddelerin takibini yapmak için Blockchain teknolojisinden faydalanan şirketlerin sayısı git gide artıyor.

Halihazırda Nestle, Walmart, Carrefour gibi çeşitli perakendeciler bu teknolojiyi gıda takibi yapabilmek için kullanıyorlar. Şirketlerin yanı sıra Güney Kore gibi ülkeler de bazı etlerin takibini yapabilmek için Blockchain teknolojisinden yararlanıyorlar.

Blockchain, güvenli yapısı sayesinde şirketlere bu alanda birbirinden farklı avantajlar sunuyor. Şirketler Blockchain tabanlı sistemler sayesinde tedarik zincirlerini çok daha verimli bir şekilde yönetebiliyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment