Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’nın Lider Firması SBI Remit, Blockchain Ödemeleri İçin BitPesa İle Anlaştı!

Japonya‘nın en büyük bankalarından olan SBI’ye bağlı SBI Remit, aynı üst kuruluşu gibi kendi alanında ülkesinde lider. Yakın zamanda yapılan bir duyuruya göre dijital varlık yönetim çözümleri üreten ve ödeme hızını arttırıp masrafı düşürmek adına blockchain kullanan BitPesa, SBI Remit ile anlaştı. Japon ve Afrika temsilcilerinin hedefi ise, Afrikalıların Japon ürünlerini satın almasını kolaylaştırmak.

İki firma da ödemelerdeki pürüzü azaltıp verimliliği arttırmak ve sınır ötesi ödemelerin iş birliğini arttırmak adına en uygun teknolojiyi yani Blockchain’i kullanacak. Ortalık sayesinde Japonya ve Afrika arasındaki iş hacminin artacağı düşünülmekte.

Transfer Kolaylaşıyor

Kenya merkezli BitPesa firmasının kurucusu ve CEO’su Elizabeth Rossiello’ya göre, yeni sistem sayesinde Afrikalı müşteriler yerel para birimleri ile direkt olarak BitPesa’nın yerel banka hesabına ödeme yapabilecek.

”Herhangi bir döviz değişim işlemi yapmalarına gerek yok. Bizim komisyon ücretlerimiz çoğu bankanın transfer ücretinden çok daha düşük. Buna ek olarak transfer işlemi normal bankalardaki iki haftalık sürelere göre miktara bağlı olarak çok daha hızlı gerçekleşiyor”

”SBI Remit’in ödeme ağını kullanarak parayı SBI Remit’e gönderiyoruz ve onlar da kendi büyük Japon ağlarında bunu dönüştürüyor. Şu an Afrikalılardan Japonya’ya bir fon akışı var.”

Özellikle Ripple ve Stellar gibi firmalarla başlayan sınır ötesi blockchain ve kripto para tabanlı ödeme sistemleri, bankalardan çok daha avantajlı şartları nedeniyle gün geçtikçe daha fazla yayılıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment