Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’nın SPK’sinden Kripto Para Açıklaması: “Dikkatli Şekilde” Yaklaşılmalı

Japonya’daki düzenleyici kurumun yöneticisine göre kripto para borsa yatırım fonlarının (ETF) piyasa girmesine izin vermeden önce iyice düşünülmesi gerekiyor.

Bloomberg’in haberine göre Japonya Finansal Hizmetler Kurumu (FSA) Başkanı, kripto para ile ilgili borsa yatırım fonlarının (ETF) onaylanması kararına “dikkatli bir şekilde” yaklaşılması gerektiğini belirtti.

Japon yatırımcıları etkiliyor

FSA komiseri Hideki Ito, finans haber kuruluşuna verdiği röportajda, birçok kişinin kripto varlıklarının “Japon halkının servet yaratımına istikrarlı ve uzun vadeli bir şekilde katkıda bulunmadığını” düşündüğünü söyledi.

Japonya, değeri gerçek dünya varlıklarına bağlı kripto para birimi olan stablecoinler ve Web3 alanını yasal olarak düzenleme konusunda dünya çapında lider haline geldi. Kripto para sektörünü düzenleyen ilk ülkelerden biri olan Japonya, Mt Gox kripto borsasının çöküşünden sonra tüketicileri korumak için sıkı yasaları da uygulamaya koydu.

Japonya henüz kripto para ETF’lerini onaylamamış olsa da, ABD, Hong Kong ve Avustralya gibi ülkeler yakın zamanda bu tür ürünlere onay verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!