Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jihan Wu Bitmain Konusunda Geri Adım Mı Attı?

Bitmain’in kurucu ortağı ve büyük ihtimalle en etkili isimlerinden birisi olan Jihan Wu, artık firmanın yasal temsilcisi değil. 2 Ocak tarihinde yapılan değişiklik sonrası firmanın yasal temsilcisinin ve genel müdürünün CFO Luyao Liu olduğu görülüyor.

2018 yılında firmaya giriş yapan Liu’nun neden yasal temsilci olduğu bilinmese de, Jihan Wu’nun geri adım atmasının sebebi bir başka diğer kurucu ortak gibi gözükmekte. Micree Zhan Ketuan ve Jihan Wu arasındaki yasal savaş, Zhan’ın geçtiğimiz günlerde mahkemeye başvurması ile farklı bir boyut kazandı.

Bitmain İçerisindeki Çatışmalar Sürüyor

Aslında Ekim ayında savaşı başlatan ve Zhan’ın firmadan uzaklaştırılmasını sağlayan Wu, yasal temsilcilikten kendi isteğiyle çekilmiş olabilir. Şu an için Bitcoin madencilik devi Bitmain’in geleceği oldukça belirsiz ve Wu yasal yaptırımlara maruz kalmamak için firmadaki varlığını azaltıyor gibi gözükmekte.

Bitmain yeni aldığı bir kararla iş gücünü yarı yarıya indireceğini de açıklamıştı ve bunun bir sebebi yaklaşan Bitcoin blok ödülü yarılanması iken, diğeri de şirket içi çatışmalar olarak karşımıza çıkıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment