Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Joe Biden Vetoya Hazır: Kripto Para Destekçilerini Üzebilir

ABD Başkanı Joe Biden, Temsilciler Meclisi tarafından onaylanan bir önergeyi Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) lehine veto etmeye hazır.

SEC’nin 121 numaralı muhasebe bildirgesinde (SAB 121) müşterilere ait kripto paraları tutan bankaların bunları kendi bilançosunda göstermesi gerektiği belirtiliyor.

Kripto para topluluğu, bunun bankalar adına çok maliyetli olacağını ve bu sebeple bankaların kripto para sektörüne yanaşmadığını savunuyor.

Meclis üyesi Mike Flood, SEC Başkanı Gary Gensler’in bu bildiriyi halka açık büyük çaplı bankaların “dijital varlıkları saklamasını engellemek” için kullandığını söyledi.

Joe Biden ise meclis tarafından onaylanan önergeyi veto etmeye hazır. Biden, dünkü açıklamasında, “SAB 121, halihazırda tanıklık edilmiş ve tüketicilerin kayda değer düzeyde kayıplar yaşamasına yol açmış teknolojiik ve hukuki risklere bir tepki olarak yayımlanmıştır.” dedi.

SEC, SAB 121 numaralı bildiriyi yalnızca bir kılavuzmuş gibi yayımladı. Ancak Hükümet Sorumluluk Ofisi (GAO), bunun bir kural gibi değerlendirilmesi ve bu sebeple Kongre’ye sunulmuş olması gerektiğini açıkladı.

Bildiride şirketlerin kripto para faaliyetleri hakkında kamuyu nasıl aydınlatması gerektiğiyle ilgili maddeler de bulunuyor.

Bunun Kongre’de incelendikten sonra reddedilmesi halinde gelecekte buna benzer maddelerin uygulanmasının da önüne geçilmiş olacak. Bunu bir risk olarak gören Biden, şu açıklamayı yaptı:

“SEC’nin kripto varlıklar için kapsamlı ve etkili bir finansal düzenleme çerçevesi kurma kabiliyetini kısıtlamak, ciddi bir finansal istikrarsızlık ve piyasa belirsizliğine yol açar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!