Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JP Morgan Chase’in CIO’su: ‘Blockchain Mevcut Teknolojilerin Yerini Alacak’

ABD’deki bankacılık sektörünün en önde gelen isimlerinden olan JPMorgan‘ın CIO’su Lori Beer, Buenos Aires’te gerçekleşen bir basın konferansında Blockchain teknolojisinin “mevcut teknolojinin yerini alacağını” söyledi.

Katıldığı konferansta Blockchain teknolojisi hakkında yorumlarda bulunan Beer, teknolojinin “birkaç sene içerisinde daha da yayılacağını ve daha fazla kişi tarafından kullanılacağını” düşünüyor.

Yerel haber kaynaklarından Cripto247‘a göre Beer, JPMorgan’ın “ödeme sürecini basitleştirmek ve KYC ile alakalı müşteri bilgilerini depolamak için Blockchain teknolojisinden faydalandığını” söyledi. Beer’ın konferanstaki konuşmasından bir kesit şu şekilde:

“Şu anda izlediğimiz birkaç farklı yol var. Ethereum’a tabanlı olan açık kodlu bir Blockchain ağı geliştirdik. Blockchain teknolojisinin temel hali, şu anda bizim beklediğimiz gizlilik ve ölçeklenebilirlik seviyesine uymuyor. Hyperledger ve Enterprise Ethereum Alliance ile bağlantılarımız var. Biz Blockchain teknolojisinin iş dünyasına uyarlanışını, teknolojinin kendisinden daha önemli buluyoruz. Yalnızca maliyeti düşürmeyi değil, yeni ürünler geliştirmeyi de hedefliyoruz.”

Beer’a katıldığı konferansta JPMorgan’ın kripto paralar hakkındaki görüşleri de soruldu. Beer, bankanın şu an için yalnızca yasal olarak düzenlenmiş varlıklarla ilgilendiğini ve bankanın kripto para sektöründe neler olup bittiğini araştırmak için özel bir ekip oluşturduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment