Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Analistleri Uyardı: Bitcoin Fiyatı Baskı Altında, Düşüş Derinleşebilir!

Bankacılık devi JPMorgan’ın analistleri, spot Bitcoin ETF’lerinin 2024 yılında kripto para yatırımcılarına hayal kırıklığı getirebileceğini belirtti.

JPMorgan tarafından yayınlanan 21 Ocak Pazartesi günü yayınlanan raporda, kripto para piyasasının 2024’ün ilerleyen günlerinde yaşayabileceği senaryolara yer verildi.

Kenneth Worthington liderliğindeki analistler, 2023 yılında kripto para piyasasını yukarı taşıyan spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF), 2024 yılında tam tersi bir rüzgarı tetikleyebileceğini ve ETF onay haberini satan yatırımcıların düşüşleri hızlandırabileceğini belirtti.

Sunulan raporda özellikle 2023 yılında çok başarılı bir performans sergileyen ABD’li kripto para borsası Coinbase’e ait hisselerin, 2024 yılında %35’e varan bir düşüş yaşayabileceği öngörüldü. JPMorgan cephesi güncel olarak 123 dolardan işlem gören COIN için, 80 doları işaret etti.

Analistler Bitcoin’in halihazırda 40 bin doların altına düşerek önemli bir baskı altına girdiğini belirtirken spot ETF coşkusunun azalmasıyla birlikte işlerin daha da kötüleşebileceğine vurgu yaptı:

Coinbase’i kripto ekosisteminde baskın ABD borsası ve küresel olarak kripto para birimi ticareti ve yatırımında lider olarak görmeye devam ederken, yükseliş getiren Bitcoin ETF’lerindeki katalizörün piyasa katılımcılarını hayal kırıklığına uğratacağını düşünüyoruz. Kripto para fiyatları zaten baskı altında; Bitcoin’in bu notun yazıldığı an itibariyle 40 bin doların altına düşmesiyle birlikte, kripto para ETF coşkusunun daha da azalması için daha büyük bir potansiyel görüyoruz, bununla birlikte daha düşük token fiyatları, daha düşük ticaret hacmi ve daha düşük yan ürünler de beraberinde geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!