Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Morgan Stanley Araştırması, Kripto Paraların Artık Kurumsal Bir Varlık Olduğunu İfade Ediyor

Kurumsal yatırımcılar özellikle 2018 senesinin başından itibaren Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ile yakından ilgilenmeye başladılar. Sektörün ilk yıllarındaki bireysel yatırımcıların sayısında ise ciddi bir düşüş yaşanmakta. Dünyanın en büyük finans kuruluşlarından birisi olan Morgan Stanley’in son araştırmasına göre de durum tam olarak böyle.

Küresel bankacılık devinin araştırma departmanı tarafından geçtiğimiz altı aydaki bulgulara dayalı olarak güncellenen ”Bitcoin Decrypted: A Brief Teach-In and Implications” isimli araştırma, kripto para yatırımcı oranlarında değişim olduğunu gözler önüne seriyor.

Belki de araştırmanın en önemli kısmı, ”Dijital Nakit” olarak nitelendirilen Bitcoin’in, hızla kurumsal yatırımcının yeni ödeme sistemi varlığı olduğu yönündeki kısmı. Araştırmanın içerisinde geçtiğimiz süre boyunca Bitcoin ekosisteminde çeşitli keşiflerin ve meselelerin ortaya çıktığı ve bunların hepsinin bir arada Bitcoin’in evrim geçirmesine neden olduğu belirtilmekte. Bunun yanı sıra raporda bir dönemlerin en sıkıntılı konusu volatilitenin de azaldığı ifade ediliyor.

Firmanın araştırması Bitcoin’in gün geçtikçe daha stabil ve önemli bir para birimi haline geldiğini ifade etse de, küresel devin CEO’su Jamie Dimon pek bu görüşe katılmıyor. Dimon geçmişte yaptığı Bitcoin ile ilgili açıklamalara 31 Ekim tarihine kadar ara vermişti. 31 Ekim tarihinde yeniden Bitcoin hakkında konuşan ve yorum yapan Dimon, lider kripto para biriminin ”umurunda olmadığını” ve kendisini ilgilendirmediğini ifade etti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment