Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan: Bitcoin Kritik Tarih Sonrası 42 Bin Dolara Kadar Düşebilir!

Bankacılık devi JPMorgan, Bitcoin (BTC) fiyatının nisan ayından sonra 42 bin dolara kadar düşebileceğini söyledi.

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPMorgan analistleri Çarşamba günü yayınladıkları bir raporda, Bitcoin fiyatı hakkında dikkat çeken bir tahminde bulundu. Analistler, nisan ayında gerçekleşecek Bitcoin yarılanmasının (halving) ardından fiyatın 42.000 dolara kadar düşebileceğini belirtirken nedenlerini de sıraladı.

Analistlere göre yarılanmayla birlikte mevcut blok ödülünün 6,25 BTC’den 3,125 BTC’ye düşmesi, madencilerin karlılığını olumsuz etkileyerek daha yüksek bir Bitcoin üretim maliyetine yol açacak. Maliyetlerin artması ise beraberinde Bitcoin fiyatının 42 bin dolara gerilemesine yol açacak:

Bitcoin üretim maliyeti, şimdiye kadar Bitcoin fiyatı için bir alt sınır görevi görmüştür. Tahmini üretim maliyeti aralığımızın merkez noktası şu anda 26.500 dolar  seviyesinde bulunuyor ve bu da yarılanma sonrası olayı mekanik olarak ikiye katlayarak 53.000 dolara çıkaracak.

Ek olarak yarılanma sonrasında daha az karla çalışmaya başlayan madencilik cihazlarının kapanmasıyla Bitcoin zorluk oranında %20’lik bir düşüş öngören analistler bu durumun nihayetinde üretim maliyetini 42 bin dolar seviyesine çekeceğini belirtti.

Üretim maliyeti ve Bitcoin fiyatı arasında doğru bir orantı olduğu hatırlatılırken ilerleyen dönemlerde daha güçlü cihazların ve daha kapsamlı madencilik tesislerinin zorluk oranını artıracağı ve fiyatında buna paralel artabileceği vurgulandı.

Bu zorluk oranındaki artışın, madencileri birlik olmaya ve bazı büyük şirketlerin birleşmesine ön ayak olabileceği ifade edildi:

İşlerindeki sinerjilerden yararlanmak için bölgelerdeki Bittcoin madencileri arasında birleşme ve satın almalar yoluyla bazı yatay entegrasyonlar da yaşanabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!