Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Bitcoin İçin Takas Odası Kuracak Olabilir

JPMorgan, Bitcoin ile yapılan alım-satım işlemlerini daha güvenli hale getirmek için yeni seçenekleri değerlendirmeye başladı. Banka; OTC masaları ile traderlar arasında konumlanacak bir takas odası kurmayı planlıyor olabilir.

Bitcoin sahibi olan pek çok trader, herhangi bir alım-satım işlemi yapabilmek için o parayı önce bir OTC masasına veya borsaya yatırıyor. Bunun sonucunda yatırımcı tarafında daha fazla risk, hizmet sağlayıcı tarafında daha fazla sorumluluk doğuyor.

İşlemleri daha güvenli hale getirebilir

JPMorgan, Bitcoin alım-satımlarını her iki taraf açısından daha güvenli hale getirmenin yollarını arıyor. Forbes’tan Billy Bambrough’nun haberine göre banka, bunun için takas odası seçeneğini değerlendirmeye başladı.

Alım-satım platformları ile traderlar arasında konumlanacak bir takas odası, Bitcoin işlemlerinin gerçekleşmeme ihtimalini azaltabilir ve likidite oluşumuna katkı sağlayabilir. Takas odaları, borsa katılımcılarının kendi yükümlülüklerini yerine getireceğini garantiler. Taraflar, takas odası sayesinde birbirlerini tanımadan işlem yapabilirler.

Konu hakkında konuşan bir JPMorgan yöneticisi, “Kripto paralarda gerekli likiditeye ulaşabilmek için esasen bir takas odasına ihtiyaç duyulacak. Bankalar o noktadan sonra likiditeyi bu odalara taşıyabilir.”  dedi. Revolution Populi’nin yöneticisi Rob Rosenthal, “Şu anda Bitcoin ve kripto paralar için işlem masası açan bankaların hiçbiri bir takas odası kullanmıyor.” dedi.

Robinhood riskini ortadan kaldırabilir

Likidite sorunu, geçen ay Robinhood kullanıcılarını etkilemişti. Yeteri kadar para akışı sağlayamayan Robinhood, GameStop gibi hisseler için alım işlemlerini durdurmak zorunda kalmıştı.

Robinhood’da yaşanan bu soruna, kripto para borsalarında da rastlanılabileceği düşünülüyor. JPMorgan yöneticisi, “Kripto para brokerları ve borsaları, Robinhood’un yaşadığı likidite sorununa karşı önlem almak zorundalar.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!