Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Bitcoin’de Satış Baskısı Yakında Sonra Erecek Dedi: Düşüş Sınırlı Kalacak!

JPMorgan analistleri, Grayscale Bitcoin Trust’taki (GBTC) özelindeki kar alım işlemlerinde sona gelindiğini ve Bitcoin üzerindeki satış baskısının azaldığını belirtti.

Bankacılık devi JPMorgan analistleri spot Bitcoin ETF sürecinin kripto para piyasası üzerindeki güncel etkisini yorumladı. Analistler, yatırım şirketi Grayscale tarafından spot Bitcoin ETF’ine dönüştürülen Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fonundaki kar alım işlemlerinin neredeyse bittiğini ve bundan sonra Bitcoin üzerinde ciddi bir satış baskısı yaratamayacağını vurguladı.

Spot Bitcoin ETF’lerinin onaylandığı 10 Ocak gününden bu yana GBTC fonunda 4,3 milyar dolarlık çıkış yaşandı ve bu muazzam rakam JPMorgan analistlerinin 3 milyar dolarlık çıkış tahminini bile gölgede bıraktı. GBTC üzerinde en büyük işlemi yapan aktörlerden biri de 1 milyar dolarlık satışla iflas eden kripto para borsası FTX olmuştu.

Öte yandan analistler, GBTC fonundaki %1,5’lik işlem ücretinin diğer ETF’lere kıyasla çok yüksek olduğunu belirterek satışların devam edebileceği konusunda uyardı. Yine de bu satışların ilk hafta görüldüğü gibi hacimli olmayacağı ve birtakım küçük çıkışları temsil edeceği dile getirildi:

GBTC yüksek işlem ücreti nedeniyle önümüzdeki süreçte devam eden satışlara tanıklık edebilir ve rakipleri karşısında pazar payı kaybedebilir. Yine de bu satışlar ilk günlerde görüldüğü gibi hacimli olmayacaktır. GBTC’nin iki yeni rakibi var gibi görünüyor: Şimdiye kadar sırasıyla 1,9 milyar dolar ve 1,8 milyar dolar giriş çeken Blackrock ve Fidelity. Her ikisinin de GBTC için 150 baz puana karşılık sadece 25 baz puanlık (feragatsiz) çok daha düşük işlem ücretleri var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!