Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Chase Kendi Kripto Parasını Geliştirmeye Başladı

Wall Street’in dev isimlerinden JPMorgan Chase, ödeme işlemlerini daha verimli hale getirebilmek için kendi kripto parasını oluşturmaya karar verdi.

CNBC ve Finance Magnates gibi kaynaklara göre finans sektörünün önde gelen isimlerinden olan JPMorgan Chase, JPM Coin adı altında kendi koinin geliştirmeyi planlıyor. Bu kripto parayı bir süredir geliştirmeye devam eden şirketin koini “önümüzdeki birkaç ay içerisinde” denemeye tabii tutacağı söyleniyor.

JPMorgan’daki Blockchain departmanından sorumlu olan Umar Farooq, konu hakkında CNBC’ye konuştu ve çeşitli kurumların bu koini kullanabileceklerini belirtti.

CNBC tarafından yapılan habere göre JPM Coin, sabitkoinlere epey benzer bir yapıya sahip olacak. Bu koinin özellikle uluslararası ödemelerde faydalı olabileceğini düşünen şirket yöneticileri, yalnızca büyük çaplı kurumsal şirketlerle işbirliği yapacaklar.

JPMorgan, müşterileri para aktardığı zaman bir token oluşturacak ve bu token daha sonra Blockchain aracılığıyla ödeme yapmak için kullanılacak. JPMorgan bu aşamadan sonra tokenın dolar bazındaki değerini müşteriye aktaracak ve tokenı bir nevi yok edecek.

JPMorgan yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre bu token uluslararası ödemelerin yanı sıra özellikle menkul kıymet işlemlerinde ve kurumsal şirketlerin kendi aralarında gerçekleştirdikleri işlemlerde kullanılabilecek.

Finans dünyasının en büyük isimlerinden olan JPMorgan şu ana dek kripto para sektörüne ilişkin oldukça karmaşık sinyaller vermişti. Şirketteki bazı yetkililer kripto para sektörüne ılımlı yaklaşırken şirket CEO’su Jamie Dimon, Bitcoin hakkındaki ağır eleştirileriyle ön plana çıktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment