Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan DeFi’deki Hareketliliği Yorumladı, Bu Coin Projelerine Dikkat Çekti

Bankacılık devi JPMorgan’ın analistleri, DeFi ve NFT piyasalarında yaşanan hareketliliğe şüpheyle yaklaşıyor.

JPMorgan’ın Nikolaos Panigirtzoglou öncülüğündeki analistleri, “DeFi/NFT hareketliliğinde görülen canlanmanın pozitif bir işaret olduğundan şüphe duymasak da henüz bu konuda heyecanlanmak için çok erken olduğuna inanıyoruz.” yazdı.

Nitelikli Fikri Tapu (NFT) satış hacimleri ve DeFi protokollerindeki varlıkların toplam değeri, 2021 boğa piyasasından sonra düşüşe geçti ancak son aylarda yeniden büyümeye başladı.

JPMorgan analistlerine göre bu, “DeFi/NFT hareketliliğinin orta vadeli gidişatıyla ilgili en kötü günlerin geride kaldığına dair bir iyimserlik doğurdu” ancak iyimser olmak için henüz çok erken.

Kripto para piyasasında bir kısmı merkeziyetsiz borsalar aracılığıyla yapılan alım-satım işlemleri çoğaldığı için DeFi’de görülen hareketliliğin “doğal” olduğu düşünülüyor.

En büyük altcoin olan Ethereum, diğer pek çok kripto paraya kıyasla daha düşük bir performans gösterdi. “Ethereum, DeFi/NFT’lerdeki hareketliliğin yakın zamanda yeniden canlanmasından yararlanamamış gibi gözüküyor.” diyen JPMorgan analistlerine göre onu yüksek işlem ücretleri ve düşük işlem hızları gibi sorunlar etkiliyor.

Analistler ayrıca Aptos, Sui, Sei, Celestia ve Blur gibi yeni blockchainlerin, DeFi protokollerinin ve NFT platformlarının ortaya çıkışını “ümit verici” olarak değerlendirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!