Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan: Dijital Varlık Teknolojileri, Finansal Sistemleri Değiştirecek

Bankacılık devi JPMorgan’ın analizine göre stablecoinler, kripto para piyasasında son aylarda yaşanan krizlere rağmen parasal sistemi etkilemeye devam edecek.

JPMorgan tarafından birkaç gün önce yayımlanan araştırma raporuna göre dijital varlık sektöründeki tokenization, akıllı sözleşme ve kriptografi gibi çeşitli teknolojiler, “finansal sistemlerin geleceğini değiştirecek.”

Bankacılık devi JPMorgan’ın araştırma raporunda, dijital varlık teknolojisinin geleceğiyle ilgili en büyük zorluklardan birinin, “bir yandan yeniliğin önünü açacak, bir yandan da hem finansal istikrarın hem de tüketiciler ile yatırımcıların korunmasını sağlayacak” dengeyi yakalamak olduğu belirtildi.

Bu doğrultuda, kripto para regülasyonundan sorumlu olan politikacıların hem yatırımcıların güvenliğini artıracak, hem de müşterini-tanı (KYC) gibi prosedürlerin iyileşmesini sağlayacak adımlar atması gerekiyor.

JPMorgan tarafından yapılan bir ankette, anket katılımcılarının %74’ü bitcoin (BTC) fiyatının önümüzdeki altı ay boyunca 25 bin doların altında kalacağı yönünde görüş beyan etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!