Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencileri İçin Şartlar Zorlaşıyor: Eylülde Ne Kadar Ürettiler/Sattılar?

Bitcoin madencileri için şartlar gitgide zorlaşırken eylül ayında ne kadar BTC üretip ne kadar satış yaptıkları merak konusu oldu. 

JPMorgan’ın raporuna göre, Bitcoin ağının hash oranı Eylül ayında yüzde 2 artarak saniyede 643 exahash’e ulaştı. Ancak madencilerin EH/s başına kazancı yüzde 6 azalarak 42.100 dolara geriledi. Buna rağmen, Bitcoin fiyatı aynı dönemde yüzde 7 yükseldi ve Ağustos’taki kayıplarının bir kısmını telafi etti.

JPMorgan’ın takip ettiği 14 ABD merkezli Bitcoin madencisinin toplam piyasa değeri, Eylül ayında yüzde 4 artarak 21 milyar dolara ulaştı.

Bu dönemde Marathon Digital Holdings (MARA), Eylül ayında 705 Bitcoin üreterek bir önceki aya göre %6’lık artış kaydetti. Şirket, toplamda 26.842 BTC’lik varlığını satmadı.

Bir diğer dev Bitcoin madencisi Riot Platforms (RIOT), 412 BTC üretimiyle bir önceki aya göre %28 artış gösterdi ve toplamda 10.427 BTC’ye ulaştı.

CleanSpark (CLSK), Eylül’de 493 BTC üretirken toplamda 8.049 BTC’ye ulaştı. Ayrıca şirket, yıl sonuna kadar güçlü bir strateji izlediğini vurguladı. Bitfarms ise ağ zorluğunun artması nedeniyle üretiminde düşüş yaşadı. Şirket, 173 BTC sattı ancak hazineye 44 BTC ekledi. Şu anda hazinesinde 73,4 milyon dolar değerinde 1.147 BTC bulunuyor.

TeraWulf, verimliliği artırma odaklı çalışmalarına devam ederek 176 BTC üretti.

Bazı madenciler üretimlerini artırırken, Cipher Mining farklı bir strateji izleyerek 155 BTC üretmesine rağmen 923 BTC sattı. Hut 8 ise 85 BTC üreterek toplamda 9.106 BTC’ye ulaştı. Eylül ayında dikkat çeken bir gelişme de yapay zeka odaklı madencilik şirketlerinin veri merkezi altyapısına yatırım yaparak genişlemesi oldu. Uzmanlar, bu şirketlerin Bitcoin madenciliği dışındaki alanlarda büyüyerek ek kazanç fırsatları yarattığını belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!