Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Eleştirdi, Tether (USDT) CEO’su Sert Yanıt Verdi

JPMorgan tarafından yayımlanan araştırma raporuna göre Tether’ın kripto para piyasasındaki baskın rolü, sektör adına olumsuz sonuçlar doğurabilir.

JPMorgan’ın raporunda, “Tether, yasal uyumluluk ve şeffaflık konusundaki eksiklikleri yüzünden risk altında. Bu yüzden geçtiğimiz yıl boyunca (piyasada) Tether’a daha fazla yoğunlaşılmış olmasının hem stablecoin evreni hem de daha genel olarak kripto ekosistemi için olumsuz olduğunu düşünüyoruz.” dendi.

ABD ve Avrupa regülatörleri, geçtiğimiz son birkaç yıl içerisinde stablecoin ihraççılarını daha yakından gözetlemeye başladı. JPMorgan analistlerine göre yasalara uyum sağlayan ihraççılar, regülasyonlardan faydalanıp pazar payını artırabilir.

Tether, bu haftaki açıklamasında 2023’ün son çeyreğinde 2,9 milyar dolarlık rekor net kâr elde ettiğini söyledi.

JPMorgan analistlerine göre stablecoinler, geleneksel finans ile kripto para piyasası arasında köprü işlevi görüyor ve “nakit” olarak kullanılıyor. Stablecoin kullanımının artması sayesinde geleneksel finans dünyasından kripto paralara akan paranın arttığı ve kripto sisteminin daha istikrarlı hale geldiği düşünülüyor.

Ancak analistler, Tether’ın pazar payının gitgide artmasını riskli olarak yorumluyor.

Tether CEO’su Paolo Ardoino, JPMorgan analistlerinin değerlendirmesine şu yanıtı verdi:

“JPMorgan’ın Tether’ın ve şirketimiz tarafından oluşturulmuş stablecoin teknolojisinin önemini kabullendiğini okumaktan ötürü mutluyum. Ancak dünyanın en büyük bankası olan JPMorgan’ın yoğunlaşma hakkında konuşması, bana biraz ikiyüzlülük gibi geliyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!