Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Ethereum’un Adil Değerinin 1.000 Dolar Olduğunu Açıkladı

JPMorgan analistleri, Ethereum ağındaki hareketliliği baz alarak ETH’nin adil piyasa değerinin 1.000 dolar düzeyinde olduğunu açıkladılar.

Nikolaos Panigirtzoglou önderliğindeki JPMorgan ekibi, cuma günü Bitcoin’in piyasa dominansını, altcoin pazarını ve özellikle Ethereum’u değerlendirdi.

Kripto para piyasasının nisan sonunda 2.1 trilyon dolar olan toplam değeri, bu haftaya 2.5 trilyon doların üstünde giriş yaptı. Pazar günü 58.000 doların altına düşen Bitcoin fiyatı, bu seviyeyi yeniden aştı.

Ethereum fiyatı 4.000 doları aştı

Bu yılın başından beri beş kat değerlenen Ethereum’un fiyatı, pazartesi günü 4.157 dolara çıkarak kendi rekorunu kırdı. CoinGecko’ya göre 475 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşan Ethereum, bankacılık devi JPMorgan’ın 488 milyar dolarlık piyasa değerine yaklaştı.

Ethereum blockchainini değerlendiren JPMorgan ekibi, bu değerlendirme sonucunda ETH’nin adil piyasa değerinin 1.000 dolar olduğu sonucuna vardı. JPMorgan, kripto paraların adil değerini hesaplarken blockchaindeki bilişim gücüne ve aktif adres sayısı gibi veriler doğrultusunda ölçülen hareketlilik düzeyine bakıyor.

Panigirtzoglou öncülüğünde hazırlanan raporda, Ether’ın adil değerinin üstüne çıkmış olması kurumsal yatırımcılardan gelen talep ve Ethereum’un gelecekte yaşayacağı güncellemeler ile açıklandı.

JPMorgan, 2 hafta önce “ETH Neden Daha İyi Performans Sergiliyor?” başlıklı bir rapor yayınlayıp Bitcoin ve Ether grafiklerini karşılaştırdı. Raporda; merkeziyetsiz finans uygulamalarındaki ve genel olarak Ethereum ekosistemindeki büyümenin, ETH için bullish olabileceği belirtildi.

Bitcoin’in piyasadaki payı küçülüyor

Bitcoin’in altcoinler karşısındaki dominansı, %45’in altına inerek 2018 yazından beri hiç olmadığı kadar zayıfladı.

Bloomberg’ün haberine göre Bitcoin’in pazar payındaki küçülme, JPMorgan Chase ve DataTrek Research LLC yetkililerine göre bir uyarı işareti olabilir.

JPMorgan, altcoin fiyatlarındaki yükselişin “bireysel yatırımcıların gösterdiği talepten” kaynaklandığını ve bazı fiyatların şişmiş olabileceğini açıkladı. Piyasanın güncel hali ile 2017’nin sonundaki hali arasında benzerlik olabileceği aktarıldı.

DataTrek’in kurucularından Nicholas Colas, Bitcoin’in pazar payının %40’a kadar gerilediği geçmiş tarihlerde altcoin fiyatlarının “oldukça hızlı bir şekilde” düşme eğilimi gösterdiğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!