Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Ethereum İçin ABD Onayına İnanıyor: Elbet Gelecek!

Bankacılık devi JPMorgan, SEC’nin önünde sonunda spot Ethereum ETF’lerini onaylayacağını söyledi.

JPMorgan’da genel müdür ve küresel piyasa stratejisti olan Nikolaos Panigirtzoglou kısa süre önce The Block’a konuştu. Açıklamasında spot Ethereum borsa yatırım fonlarının (ETF) kaderine değinen Nikolaos Panigirtzoglou, SEC’nin kaçınılmaz olarak bu onayı vereceğini söyledi.

Önümüzdeki mayıs ayı içerisinde böyle bir onayın gelme ihtimalini %50 olarak derecelendiren JPMorgan cephesi, tarihin ileri sarkabileceğini fakat neticenin değişmeyeceğini savundu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) son olarak bir dizi spot Ethereum ETF’i için yorum dönemini başlatmıştı.

Mayıs ayında onayın gelmemesi durumunda Ethereum ETF’leri özelinde bir dava sürecinin başlayabileceğini dile getiren yetkili, en olası senaryoda SEC’nin bu davayı kaybederek ETF’leri onaylamak zorunda kalacağını vurguladı. Bu açıklamasına örnek olarak SEC’nin geçen yıl Grayscale ve Ripple karşısında kaybettiği davaları öne sürdü:

Mayıs ayında spot Ethereum ETF onayı olmazsa, Mayıs ayından sonra bir dava süreci olacağını varsayıyoruz. dedi. En olası senaryonun SEC’in sonunda bu davayı kaybetmesi olduğuna inanıyoruz. Tıpkı geçen yıl Grayscale ve Ripple özelindeki yasal savaşlarında olduğu gibi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!