Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Kendi Kripto Parasını Test Etmeye Başladı

JPMorgan Chase, kendi geliştirdiği JPM Coin adlı kripto parayı test etmeye başladı.

Finans dünyasının en büyük isimlerinden olan JPMorgan Chase bundan birkaç ay önce JPM Coin adı altında kendi kripto parasını geliştirmeye başlamıştı.

Şirketin Blockchain departmanından sorumlu olan Umar Farooq, geçtiğimiz günlerde bu proje hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. JPMorgan’ın bu kripto parayı test etmeye başlayacağını belirten Farooq, şirketin bu test sonuçların göre hareket edeceğini belirtti.

Bloomberg tarafından yapılan habere göre JPMorgan Chase’in kurumsal müşterileri bu test aşamasına katılarak JPM Coin’i kullanmaya çalışacak, bu kripto paranın ne kadar kullanışlı olduğunu değerlendirecekler.

JPMorgan Chase’in Quorum ile desteklediği JPM Coin aslında bir sabitkoin olarak işlev görüyor olacak. Bu token karşılığında kullanılan itibari paralar bankaya yatırılmış olacak. Bu paralar daha sonra Blockchain’e aktarılacak ve parayı yatıran kişi bunun karşılığında JPM Coin alabilecek.

En azından başlangıç aşamasında Amerikan Doları ile desteklenmesi beklenen bu kripto paranın ilerleyen zamanlarda daha farklı itibari paralarla da desteklenebileceği konuşuluyor. Bloomberg tarafından yapılan habere göre JPMorgan Chase, bu kripto parayı önümüzdeki birkaç ay içerisinde “günlük hayatta da” test etmeye başlayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment