Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan’a Göre Piyasalar Düzlüğe Çıktı

Dünya ekonomisi Koronavirüs yüzünden oldukça ağır bir darbe aldı. Bu süreç içerisinde hisse fiyatları düştü, altın ve gümüş fiyatları bir oraya bir buraya savruldu, petrolün varil fiyatı ise son 17 yılın en düşük seviyesine geriledi.

JPMorgan analistlerine göre yaşanan tüm bu gelişmelerle birlikte Koronavirüs yokuşunu aşmayı başardık. JPMorgan analistleri borsanın bundan böyle yükselişe geçmeye başlayacağını, yani bundan böyle önümüzün düzlük olduğunu düşünüyorlar.

Gerekli Adımlar Atıldı

JPMorgan’da John Normand önderliğinde çalışan bir grup ekonomist, borsalardaki fırtınalı dönemin nihayet sona erdiğini düşünüyor. JPMorgan’ın analizlerine göre hisseler yeteri kadar değer kaybettiler, hükümetler ekonomiyi rahatlatmak için gerekli adımları attılar ve yatırımcılar şimdiden yeni pozisyonlar almaya başladılar.

JPMorgan analistleri bu bilgiler ışığında borsaların önünün artık düzlük olduğunu açıkladılar. Normand ve ekibinin araştırmalarına göre piyasalar yılın ikinci çeyreğinde toparlanmaya başlayacaklar. Normand’a göre bu süreç içerisinde özellikle petrol piyasasında belli başlı dalgalanmalar görülebilir ancak piyasalar genel olarak yükselişe geçecekler:

“Koronavirüsün daha ne kadar yayılacağı belli olmadığı için riskli piyasalarda dalgalanma görülebilir. Ama artık çoğu piyasada yeteri kadar değişim yaşandı. Petrol piyasası haricinde muhtemelen birçok piyasada daha fazla düşüş görülmeyecek“

Belirsizlik Sürüyor

JPMorgan ekibi Koronavirüsün ekonomik etkilerinin zamanla hafifleyeceğini düşünüyor ancak herkes aynı görüşte değil. Çünkü birçok ekonomist bu pandeminin etkilerini bir süre daha hissedeceğimizi düşünüyor.

Bundan kısa bir süre önce Goldman Sachs yetkililerinden David Kostin konuyla ilgili bir açıklama yapmış ve piyasalardaki düşüşün birkaç hafta daha devam edebileceğini vurgulamıştı. Bunun yanı sıra Gavekal Research’ün uzman isimlerinden Anatole Kaletsky de yatırımcıları ayı piyasasının henüz sona ermemiş olabileceği yönünde uyarıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment