Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Yanıtladı: ETF’ler, Bitcoin Madencilerini Nasıl Etkileyecek?

JPMorgan analistlerine göre spot ETF’lerinin onaylanmış olması, Bitcoin madencilik şirketlerini bir süreliğine rahatlatacak.

JPMorgan analistleri, “Bu duyurunun Bitcoin’de ve madencilerin hisselerinde kısa vadede bir yükselişi tetikleyip tetiklemeyeceği belirsiz. Biz, madencilik hisselerinin bir nefes alacağını düşünüyoruz ama hisselerin performansının, önümüzdeki haftalarda Bitcoin fiyatını takip etmesini bekliyoruz.” dedi.

Bitcoin madencilik şirketlerinin hisseleri, özellikle geçtiğimiz son üç ay içerisinde kayda değer oranlarda değer kazandı. JPMorgan analistleri, ABD’deki borsalarda işlem gören on dört madencilik şirketinin toplam piyasa değerinin neredeyse 17 milyar dolar olduğuna dikkat çekti.

Bunların değeri, eylülün sonuna kıyasla %130’dan fazla artış gösterdi. Buna karşın Bitcoin fiyatı, aynı süreç içerisinde %71 yükseldi.

Analistlere göre yatırımcılar, hisse piyasasından çıkıp doğrudan spot ETF’lere geçiş yapmak isterse madencilik şirketlerinin üstünde bir satış baskısı oluşabilir.

Yine de JPMorgan ekibi, ETF’lerin “madencilik ekonomisini ya da (bu alanın) rekabetçi dinamiğini doğrudan etkilemediğini” söylüyor ve bu yılın, Bitcoin madenciliği için “büyük bir yıl” olacağını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!