Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan: Yatırımcılar, Bu Yüzden Altın ile Bitcoin Almaya Başlayabilir

Bankacılık devi JPMorgan’a göre jeopolitik gerilimler ve ABD’deki başkanlık seçimleri, yatırımcıları altın ve Bitcoin gibi araçlara yönlendirebilir.

JPMorgan analistleri, “Jeopolitik gerilimlerin artmasının ve ABD’deki seçimlerin yaklaşmasının yatırımcıların aklındaki ‘tağşiş ticareti’ düşüncesini güçlendirmesi ve altın ile Bitcoin’in işine yaraması muhtemel” dedi.

JPMorgan ekibinin “tağşiş ticareti” olarak nitelendirdiği bu strateji, özellikle 2022’den beri artan jeopolitik belirsizlikler, hala devam eden enflasyon kaygıları, devletlerin bütçe açıkları, itibari paralara duyulan güvenin kaybolması ile güç kazandı.

Bu koşullar, özellikle altın piyasalarını olumlu yönde etkiledi ve altın, geçtiğimiz çeyrek içerisinde kayda değer oranda değer kazanıp 2.700 dolara yaklaştı.

Bitcoin, altının izinden gidebilir mi?

JPMorgan, “Altın fiyatındaki bu yükselişi doların yüzde 4-5 düşmesi ve reel ABD tahvillerindeki 50-80 baz puanlık düşüş etkiledi. Ancak altın, beklentilerin üstünde değer kazandı ve bu, ‘tağşiş ticaretinin’ yeniden gündeme geldiğine işaret ediyor” dedi.

On-chain analiz firması CryptoQuant’a göre Bitcoin de bu durumdan faydalanabilir. 2008’deki finans krizini ve altının 2011’e kadar üç kat değer kazandığını hatırlatan CryptoQuant analistleri, “dijital altın” olarak değerlendirilen Bitcoin’in altına benzer bir grafik çizebileceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!