Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Sun, Altcoin’le İlgili Kaygıları Yanıtladı: “Tamamen Stratejik” Dedi

Tron (TRX) kurucusu Justin Sun, Wrapped Bitcoin (WBTC) ile bağlantısı yüzünden doğan soru işaretleri hakkında açıklama yaptı.

Justin Sun, “WBTC ile olan bağım, tamamen stratejiktir. WBTC rezervlerinin özel anahtarlarını kontrol etmiyorum ve BTC rezervlerinin hiçbirini hareket ettiremem” dedi.

Tron kurucusu, Wrapped Bitcoin’in öncekinden farklı olmayacağını ve denetimlerin gerçek zamanlı şekilde yürütüleceğini söyledi. Token üretim sürecinin BiT Global ve BitGo tarafından yürütüleceğini belirtti.

Wrapped Bitcoin yönetimi değişiyor

Kripto para saklama kuruluşu BitGo, geçen hafta Wrapped Bitcoin’in iş modelinde bazı değişiklikler olacağını açıkladı. WBTC için oluşturulan Bitcoin rezervleri, ABD’den Singapur ve Hong Kong gibi yerlere taşınacak.

Bu süreç içerisinde BitGo, Hong Kong merkezli BiT Global ve Tron kurucusu Justin Sun arasında “stratejik bir ortaklık” kuruldu.

Ancak Justin Sun’ın projeye dahil olması, kripto para takipçileri arasında endişeye sebep oldu. Risk yönetim firması Block Analitica Labs, Justin Sun’ın geçmişte dahil olduğu projelerde yaşanan operasyon ve şeffaflık sorunlarını gündeme getirerek, bu ortaklığın yüksek derecede riskli olabileceği uyarısını yaptı.

BitGo CEO’sundan yanıt geldi

BitGO CEO’su Mike Belshe, Wrapped Bitcoin ile ilgili kaygıların “gerçeklerden ziyade Justin Sun’ın ismine bir tepki” olarak ortaya çıktığını söyledi.

Belshe, WBTC’nin güvenlik protokollerinin tehlikede olmadığını ve her zamanki şekilde çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!