Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Sun ‘Eski Defterleri’ Karıştırdı – Vitalik Buterin’den Konuya Cevap Geldi

Tron Foundation’un arkasındaki isim olarak bilinen Justin Sun, arkasında olduğu kripto paranın yanı sıra, çoğunlukla Ethereum‘un kurucu ortağı Vitalik Buterin‘e ”sataşması” ile de ön plana çıkmakta. İlk başlarda Ethereum tabanlı bir ERC-20 tokeni olan Tron, daha sonra kendi blockchain ağına geçiş yapmış ve geçiş yapmasından hemen sonra Ethereum’a rakip olduğunu ortaya koymuştu.

Merkeziyetsiz uygulamalara ev sahipliği yapan Tron, son günlerde ciddi bir yükseliş yakaladı ve bu yükselişin önemli bir kısmı BitTorrent sayesinde oldu. BitTorrent’i geçtiğimiz 2018 yılında satın alan Tron Foundation, bu yılın başlarında BitTorrent Token’i açıkladı ve yapılan Binance tabanlı satışta ciddi bir satış ve ticari hacme ulaştı.

Justin Sun da oldukça eski bir Vitalik Buterin röportajını ekleyerek, Buterin’in o tarihlerde BitTorrent’i övdüğünü belirtti ve yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.


Ethereum’un önde gelen ismi Buterin ise, konu hakkında yaptığı bir açıklamada ilgili röportajın 2017 yılının Ağustos ayından olduğunu, Tron’un BitTorrent’i 2018 yılının Temmuz ayında satın aldığını ve BitTorrent’e olan övgüsünün, Tron ile hiçbir alakaya sahip olmadığını vurguladı.

Bu iddianın ”avokadoları sevdiğim için, hayatında avokado satın almış bütün insanları onayladığımı ima etmek ile” aynı kapıya çıktığını dile getiren Buterin, Justin Sun’dan konu hakkında yeni bir cevap alsa da, konuyla ilgili başka bir cevap vermedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment