Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Sun’dan Lido Finance’e 150 Bin ETH’lik Rekor Transfer: Neler Oluyor?

TRON (TRX) Kurucusu Justin Sun, likit staking protokolü Lido Finance’e (LDO) 240,1 milyon dolar değerinde 150 bin Ethereum (ETH) transfer ederek stETH aldı.

On-chain verilere göre Justin Sun, TSİ 25 Şubat 10.22 itibariyle Lido’ya 150.100 ETH göndererek aynı miktarda stETH aldı. Toplamda 4 transfer halinde varlıklarını Lido’ya aktaran Sun’ın, 240,1 milyon dolar değerindeki ETH’yi stake etmesinin ardından sosyal medyada kullanıcılar arasında pek çok spekülasyon yayıldı.

Öte yandan Lido yaptığı açıklamada, 150 bin ETH ile birlikte bugüne kadar protokole yapılan en büyük günlük giriş rekorunun kırıldığını belirtti. Lido, kırılan rekorla birlikte Staking Rate Limit adlı güvenlik yazılımının da devreye girdiğini ifade etti. Protokol, yüksek stake girişleri sonrasında basım limitlerini yeniden düzenleyen bu güvenlik yazılımının stETH basmaya çalışacak herkesi etkileyeceğini bildirdi.

TSİ 10.22 itibariyle varlık transferlerini başlattığı görülen Sun’ın 150.100 ETH karşılığında aynı miktarda Lido’nun likit stake müşterilerine teminat olarak kullanmaları için verdiği stETH’den aldığı görüldü.

Sun’ın staking hamlesi kullanıcıların bir kısmı tarafından kurucunun Ethereum’un yükseleceğini düşündüğüne işaret ederken bu denli büyük transfer kafalarda soru işareti yarattı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!