Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Sun’ın Altcoin’i Mahkeme Kapılarında: SEC Davası İçin Talep Verdi!

Justin Sun’ın kurucusu olduğu TRON (TRX), SEC tarafından kendisine açılan davanın reddini talep etti.

SEC geçtiğimiz yıl mart ayında, kayıtsız menkul kıymet satışı sebebi ile dolandırıcılık ve piyasa manipülasyonları gibi suçlamalar ile Justin Sun ve Tron Vakfı’nın da içerisinde olduğu 3 şirkete dava açmıştı.

Bunun üzerine blockchain projesi TRON’un arkasındaki kuruluş Tron Vakfı, New York federal mahkemesine sunduğu bir dilekçede, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kendilerine açtığı davanın reddedilmesini istedi. 

Sunulan dilekçe içerisinde SEC’nin dünya çapında bir regülatör olmadığı ve açtığı dava ile çok ileri gittiği belirtildi.

TRON (TRX) satışları ABD dışı

Vakıf, SEC’nin bahsetmiş olduğu ve menkul kıymet satışı olarak nitelendirdiği TRON satışlarının tümünün ABD dışında olduğunu söyledi. Bu kapsamda SEC’nin “dünya çapında kullanıcılara hizmet veren ABD’li bir platformda” olarak nitelendirdiği satışların zayıf iddialar olduğu vurgulandı.

Tron, SEC’nin yetkisi olsa dahi ABD menkul kıymetler sınıflandırması kapsamında “yatırım sözleşmesi” olarak sınıflandıramayacağını söyledi.

İddialar detaysız

SEC’nin gerçeklere dayalı olduğunu belirttiği iddiaların detaylandırılmadığını belirten Tron, kurumun ayırt edilemeyen ifadeleri genellemeler ile sunduğunu söyledi. Tron ayrıca davanın, kripto para borsaları Kraken ve Coinbase ile aynı şekilde “niyet araştırılması yapılması” gerektiğini belirterek reddedilmesini istedi.

SEC’in Tron’un talebine iki hafta içinde yanıt sunması gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!