Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

K33’ten Bitcoin Uyarısı Geldi: 9 Milyar Dolar ile Yükseliş Tehlikeye Girebilir!

Kripto para araştırma şirketi K33 Research analistleri, Mt Gox ödemelerinin piyasa üzerinde ciddi bir satış baskısı yaratabileceğini söyledi.

K33 Research analistleri tarafından kısa süre önce paylaşılan raporda, Mt Gox geri ödemelerinin yaratabileceği olası etkiye yer verildi. Analistler, milyarlarca dolar değerinde Bitcoin ve Bitcoin Cash geri ödemesinin kripto para piyasasını yorabileceğini belirtti.

Geçtiğimiz yıl aralık ayında ilk geri ödemelerini başlatan Mt. Gox, alacaklılarına 5 milyar 600 milyon dolar değerinde 142.000 Bitcoin (BTC), 33 milyon dolar değerinde 143.000 Bitcoin Cash (BCH) ve 500 milyon dolar (69 milyar yen) geri ödeme yapacak.

Geri ödeme işlemlerinin 31 Ekim 2024’ten önce tamamlanması bekleniyor. K33 Research cephesine ise önümüzdeki aylar ve haftalarda bu geri ödemelerin piyasa üzerinde kendisini hissettireceğini düşünüyor:

Alacaklılar fonları ellerinde tutmayı tercih edebileceğinden, geri ödemeler mutlaka satış baskısına eşit değildir ancak bu kısa süre içinde piyasayı ürkütebilecek bir sinyaldir.

Mt Gox yaklaşık 10 yıl önce siber saldırıya uğramış ve müşteri fonlarını çaldırmıştı. O günlerde Bitcoin 600-700 dolar seviyesindeydi. Güncel fiyatın 100 kat daha yüksekte konumlandığı düşünülürse, uzun süredir bekleyen alacaklıların direkt olarak kar satışı yapması olası görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!