Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kaçak Elektrikle Bitcoin Madenciliği Yapan Yedi Kişi Tutuklandı

Malezya’da yetkililer, yerel medya raporlarına göre elektrik hırsızlığına karıştıkları iddia edilen Bitcoin madenciliği operasyonları yürüten yedi kişiyi tutukladı.

Ülkenin ulusal haber ajansı Bernama, geçtiğimiz hafta üç yerli ve dört yabancı uyruklu kişinin Bitcoin madenciliği operasyonlarını desteklemek için elektrik çaldıkları şüphesiyle ayrı ayrı gözaltına alındığını bildirdi. Sepang Bölgesi Polis Şefi ACP Wan Kamarul Azran Wan Yusof, bu kişilerin daha önce sabıka kaydının olmadığını ve yetkililerin “elektrik hırsızlığı içeren yasa dışı Bitcoin madenciliği faaliyetlerini tespit etmeyi amaçladığını” ifade etti.

Yerel polis, toplam değeri 250.000 Malezya Ringgiti (RM) (yaklaşık 57.000 dolar) olarak tahmin edilen 52 Bitcoin madencilik teçhizatı ve diğer elektronik cihazlara el koydu.

Bu operasyon, Bitcoin madencileriyle ilişkili güç hırsızlığı sorunlarına yönelik daha geniş çaplı bir baskı sırasında gerçekleşti. Geçen ay Enerji Dönüşümü ve Su Dönüşümü Bakan Yardımcısı Akmal Nasrullah Mohd Nasir, 2018 ve 2023 yılları arasında Malezya’da kripto madencilerinin en az 3,4 milyar RM (777 milyon dolar) değerinde elektrik çaldığını açıklamıştı.

Kripto madenciliği operasyonları, Çin’in 2021’de tüm kripto madenciliği faaliyetlerini yasaklamasının ardından ABD’ye ve Malezya, Endonezya, Laos ve Tayland gibi diğer yerlere kaymaya başladı. Güneydoğu Asya ülkeleri, rekabetçi elektrik fiyatları, yetenekli iş gücü ve mevcut altyapı nedeniyle madenciler için cazip hale geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!