Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kaliforniya Polisi, SIM Kart Aracılığı İle Kripto Para Çalınması Vakalarının Artması Üzerine Çalışmalara Başladı

Amerika’nın Kaliforniya eyaletinin polis biriminden yapılan açıklamada SIM kart değişiklikleri insanların kripto paralarının sanal ortamda gasp edilmesi durumunun giderek büyüyen bir sorun olduğuna vurgu yapıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan basın sözcüsü Samy Tarazi, bu tarz vakaların sayısında son dönemde büyük bir artış yaşandığına dikkat çekerken; şu ifadeleri kullandı:

”Şu anda muhtemelen hem çalınan miktar bazında, hem girişimlerin başarılı olması sayısında tarihsel verileri yakalamış durumdayız. Maalesef sayılar gerçekten de çok arttı. Artık bununla mücadele etmeliyiz ve daha fazla kişinin mağdur olmasını engellemeliyiz.”

SIM kart değişikliği gerçekten de çok sık yapılan bir durum. Öyle ki, geçtiğimiz günlerde paylaştığımız haberde de, bir çetenin TL cinsinden büyük bir vurgun yaptığını sizlere aktarmıştık.

437 bin lira para çalan çete, bunu phishing ya da oltalama olarak tabir edilen bir yöntem aracılığı ile yapıyor. SIM kart ve kişisel bilgilerini bu şekilde ele geçirdikleri masum kişiler adına daha sonra yeni bir SIM kart çıkaran dolandırıcılar, bu sayede hesap bilgilerini ele geçirebiliyor ve kripto para borsalarına rahat bir şekilde sızmayı başarıyor.

Tarazi de bu durumun arttığına değinirken şunları söyledi:

”Şu anda birçok mağdur var. Ve bu işi yapmak malesef çok ucuz. Sadece basit bir SİM Kart almak mümkün. 1 dolar bile etmiyor. Bu sayede milyonlar çalıyorlar. Bu gerçekten çok çılgınca bir durum.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment