Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada Merkez Bankası da Dijital Para İçin Araştırma Yapıyor

Facebook’un kripto para projesi Libra’nın varlığı, dünya genelindeki birçok merkez bankasının da kendi dijital para projelerini ya hızlandırdı ya da hiç olmayan yerlerde, bu projeleri başlattı.

İşte bu konu ile ilgili olarak son haber ise Kanada’dan geldi. Financial Post tarafından yayınlanan habere göre, Kanada Merkez Bankası yetkilileri, bir dijital para için araştırmalara başladı.

Bir grubun, geçtiğimiz günlerde Kanada Merkez Bankası başkanı Stephen Poloz’a bu konu hakkında geniş ve detaylı bir sunum yaptığı ifade edilirken, bu sunumda aynı zamanda Kanada Merkez Bankası’nın diğer yetkili isimlerinin de yer aldığı ifade edildi.

Sunumda, bu dijital para projesi için iki yıllık bir araştırma dönemi teklif edilirken, merkez bankası destekli bir dijital paranın hem geleneksel manada tüm özellikleri net bir şekilde dolduracağı, hem de elektronik ödemelerin gücünden fayda sağlayacağı belirtildi.

Aynı zamanda bu potansiyel dijital para projesinin, vergi alma ve vergilendirme konusunda da regülatör kurumların elini çok net bir şekilde güçlendireceği de, sunumda yer alan bir diğer detay olarak dikkat çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment