Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada Ülkedeki İlk Blockchain ETF’sini Onayladı

1 Şubat tarihide yapılan bir basın açıklamasında, Harvest Portfolios yoğun bir test sürecinden geçtikten sonra uzun süredir beklediği Kanada’nın ilk blockchain tabanlı Exchange Traded Fund (ETF)’sini çıkarmak için gerekli onayı aldı. Özellikle büyük ve küçük çaplı blockchain şirketlerine yoğunlaşmakta olan bu fon (borsada HBLK ile gösterilmektedir) önümüzdeki hafta Toronto Borsasında işleme başlamayı planlıyor.

Harvest Portfolios hali hazırda hem büyük hem de gelişmekte olan Blockchain işletmelerinin performanslarını değerlendirmek için hazırlanmış olan Harvest Blockchain Technologies Index’ine sahip.

Bu onaylama aynı zamanda benzer şekilde ETF başvurusunda bulunan First Trust Portfolios Canada ve Evolve Funds Group Inc. için iyi bir haber oldu. First Trust’ın ETF’den sorumlu yöneticisi Karl Cheong yaptığı açıklamada:

“Müşteriler ile yapılan her konuşma en nihayetinde Bitcoin ve Blockchain yatırımları hakkında sorulara varıyor.”

Öte yandan Kanada’dan gelen haberin aksine ABD yetkilileri bu fonların henüz ABD hukuku altında bir düzenlemeye hazır olmadıklarını belirtti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yatırımlardan sorumlu başkanı Dalia Blass’ın yaptığı açıklamada:

“Büyük miktarda kripto para birimleri ve benzer ürünleri barındıran fonların ABD’de nasıl bir yasal düzenlemeye maruz kalacakları hakkında hatrı sayılır miktarda soru sorulmaktadır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment