Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada’daki İki Blockchain Kuruluşu Birleşme Kararı Aldı

Kanada‘nın en büyük Blockchain kuruluşlarından biri olan Dijital Ticaret Odası ve Kanada Blockchain Birliği arasında yeni bir anlaşma imzalandı. Bu anlaşma doğrultusunda iki kuruluş arasında bir birleşme gerçekleşecek.

Dijital Ticaret Odası tarafından yayınlanan basın duyurusuna göre Kanada Dijital Ticaret Odası’nın yönetiminden Kanada Blockchain Birliği’nin yöneticiliğini üstlenen Tanya Woods sorumlu olacak. Woods bu kuruluşlardan önce Kanada hükümeti, BCE, Nintendo ve Microsoft gibi kurumlar ve şirketler için çalışmıştı.

Dijital Ticaret Odası tarafından yayınlanan basın duyurusunda Woods’un konu hakkında yaptığı bir açıklamaya yer veriliyor. Bu açıklamalardan bir kesit şu şekilde:

“Kanada’daki Blockchain sektörünün önde gelen isimleri ve Kanada Hükümeti, yerel Blockchain sektörünün kalkınması için sektördeki kuruluşlarla hükümet arasında bir işbirliği kurulmasını bekliyorlar.”

Blockchain Araştırma Enstitüsü’nün yönetici kadrosunda yer alan Don Tapscott, Kanada’nın Blockchain sektöründeki rolüyle ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. Tapscott’a göre şu ana dek bu sektöre olabildiğince temkinli bir şekilde yaklaşan Kanada, ilerleyen zamanlarda dünyanın Blockchain lideri haline gelebilir.

2014 yılında kurulan Dijital Ticaret Odası, halihazırda Blockchain teknolojisiyle ilgilenen 200’den fazla üyeye sahip. Bu kuruluşun öne çıkan üyeleri arasında Microsoft, Overstock, IBM ve Bitpay gibi isimler bulunuyor.

Kripto para ve Blockchain sektörlerine yasal olarak ılımlı bir şekilde yaklaşan, ucuz elektrik fiyatlarıyla kripto para madencileri için cazip fırsatlar sunan Kanada, sektördeki şirketlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment