Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanadalı Bir Madenci, 6 Adet S9 Antminer Cihazı İle Evini Isıtıyor!

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir haberde, Susquehanna International Group‘un, GPU ile Ether madenciliği yapmanın artık kazançlı olmadığını ifade ettiğini aktarmıştık.

Ethereum için işler zaten düşen piyasaya yüzünden iyiden iyiye kötüye giderken, ortaya çıkan ICO riski ve madenciliğin kazançlı olmaması, bir zamanlar 1.200 dolarlarda olan kripto para biriminin değerini 120 dolara kadar düşürmüştü. Ancak görünüşe göre Kanadalı bir madenci cihazların artık madencilik tabanlı kazanç için kullanılamayacak olmasını, farklı bir yöntemle kazanca çevirmeyi planlamakta ve bunda başarılı da oluyor.


Altı adet ASIC madencilik cihazının ürettiği ısıyı kullanarak 600 fit karelik evini ısıtmak için bir tür prototip ısıtma sistemi kurduğunu gösteren kullanıcı, söz konusu ısıtma sisteminin evini ”istenilen ısıda”, ”rahatlıkla ısıtabildiğini” belirtmekte. Artan fazla ısının evin dışarısına aktarıldığını ifade eden madenci, sistemin artık ”tamamen sessiz” çalıştığını ve ileride bir gün madencilik donanımlarının insanların evinin bodrumuna tekrar gireceğini ifade etti.

Özellikle son 1 aydır düşen piyasanın etkisi, madencilik firmalarını da vurdu ve ABD menşeli bir madencilik firması olan Giga Watt da iflasını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment