Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanadalı Dev Madenci Daha Çok Bitcoin Üretmek İçin Elindekileri Feda Ediyor!

Kuzey Amerika’nın en büyük kripto para madencilerinden Hut 8 Mining, daha fazla Bitcoin (BTC) üretilmek için elindekileri satacağını açıkladı.

Kanadalı Hut 8 Mining, Bitcoin operasyonlarını güçlendirmek için harekete geçti. Şirket tarafından yapılan açıklamada, Teksas’ta 63 megavatlık (MW) yeni bir saha inşa etme planı da dahil olmak üzere yakın vadeli büyümeyi finanse etmek için bilançodaki 9.000 Bitcoin’in satılacağına yer verildi.

Teksas Culberson County hayata geçirilecek tesisin 2024 yılının ikinci çeyreğinde aktif hale gelmesini amaçlayan şirket, bu hamle için toplamda 17,3 milyon dolarlık harcama yapılacağını vurguladı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Hut 8 CEO’su Asher Genoot, yapılan çalışmalar neticesinde yeni tesisin oldukça verimli çalışacağını ve uygun fiyatlara mal olacağını dile getirdi:

Culberson County projesi, Hut 8’in işletme mükemmelliğine odaklanmasının bir örneğidir. Şirket içi geliştirme ekibimiz, hızlı ve uygun maliyetli bir şekilde inşaat yapmamızı sağlıyor. Bölgedeki son satın almalarla belirlenen MW başına yaklaşık 460.000 dolarlık ölçütle karşılaştırıldığında, Culberson County sahasını tasarlamak ve inşa etmek için tüm maliyetimizin MW başına 275.000 dolardan az olması bekleniyor. Bu, her 100 MW’lık genişleme için ön geliştirme maliyetlerinde %40’tan fazla veya yaklaşık 18.500.000 dolarlık bir tasarruf anlamına gelmektedir. Özellikle Culberson County sahası için bu, sahayı yaklaşık 29.000.000 dolar yerine 17.300.000 dolar veya daha azına inşa etmeyi beklediğimiz anlamına geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!