Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada’nın Seçim Kurulu, Kripto Para Bağışlarını Kabul Etmeye Başlayabilir!

Kanada’nın seçim kurulu Elections Canada, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin politik fon toplamalarda kullanılıp kullanılmaması konusunda yardım ve görüş talep etti.

iPoliticis isimli kaynağın aktardığına göre, Elections Canada ülkedeki siyasi partilerden önümüzdeki günler içerisinde konu hakkındaki görüşlerini iletmelerini istedi. Ülkenin siyasi partilerinin konu hakkında görüşlerini ifade etmeleri için 21 Ocak tarihine kadar süreleri var.

Seçim kurulu bunun yanı sıra politik partilerin kripto para kabulü sonrası ne gibi katkılar elde edebileceklerine dair açıklayıcı bir belge de hazırladı ve bunu yayınladı. Election Canada tarafından yapılan açıklamalara göre, bu belge siyasi partilerden gelen istek sonrası hazırlandı:

”Kripto para birimlerine olan ilgi yükselişteyken, siyasi kurumlar (kripto paralarla yapılan) katkıları kabul etme ve Bitcoin veya alt koinlerle işlem yapma konularında bilgi istediler. Bunun için hazırladığımız belge, ”kripto para birimleri Kanada Seçim Yasası’na göre parasal mı, parasal değil mi?, Bağış yasaları buna nasıl etki edecek?, Siyasi partiler kripto para birimleri ile direkt mülk veya hizmet satın alabilir mi?,” gibi sorulara yanıt verdi. Belge buna ek olarak kripto para birimi satın alma, satma ve transfer etme için gerekli unsurlara da açıklık kazandırdı.”

Rehber niteliğindeki belge içerisinde cevabı verilen sorulardan birisi de, ne kadar çeşit kripto para biriminin kullanılabileceği oldu. Görünüşe göre Zcash veya Monero tarzı kripto para birimleri ile yapılan bağışlar pek olumlu karşılanmasa da, 200 dolardan fazla değere sahip bağışlar, ilgili siyasi partinin bağış yapan kişinin adını ve adresini bildirmesini gerekli kılmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment