Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Karayipler’de Kripto Para Şirketlerinde Çalışmak İçin Gereken Sertifikalar, Blockchain Üzerinden Hızla Veriliyor

Karayipler’de Blockchain ve kripto paralar konusunda sertifika almak isteyen kişiler ile ilgili sürecin hızlandırıldığı belirtildi. Yapılan açıklamada, Blockchain ile ilgili sertfikaların 31 Ekim tarihinden itibaren verilmeye başlandığı ve Mayıs ile Haziran ayları arasında sınava giren 24 bin kişinin bu hamleden faydalanabileceği kaydedildi.

E sertifikalar için herhangi bir ücret talebi olmayacağı ve bu sertifikaların Blockcerts adı verilen bir cüzdan üzerinden dağıtılacağı belirtildi.

Şu anda Karayipler’de bu lisansı veren kurum, ilk aşamada bölgede İngilizce konuşulan 16 ülkenin ve bölgenin bu işten faydalanacağını açıkladı. Buna göre, bu ülkeler  Barbados, Jamaica, British Virgin Islands, Anguilla, Antigua & Barbuda, Trinidad & Tobago, Belize, Cayman Islands, Dominica, Grenada, Montserrat, Saint Kitts & Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent & the Grenadines, Guyana ve Turks & Caicos Islands olarak dikkat çekti.

Blockchain odaklı yapılan bu sistem sayesinde sertifika almaya hak kazananlari son derece rahat bir şekilde artık bölgedeki işletmelerde ve kurumlarda işe girebilecekler. Bu kişiler aynı zamanda Karayipler bölgesinde yer alan yukarıdaki ülkelerde, eğitim amaçlı bulunabilmeye de hak kazanmış oldular. Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan bölge yetkilisi Nataelie Smolenski, bu süreci hızlandırıkları için mutlu olduklarını belirtirken, şunları söyledi:

”Artık daha kolay taşınabilen, daha rahat bilgi paylaşımı yapılabilen ve daha güvenli olan bir platform aracılığı ile, bu süreci çok daha kısa bir süreye indirgemiş bulunuyoruz. Bu durumdan hem hükümet, hem de katılımcılar fayda göreceklerdir.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment