Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kıdemli Analistten Bitcoin Yorumu: Kripto Kışı Bitti Bahar Geldi!

Piyasanın kıdemli analisti Bobby Lee, Bitcoin’in (BTC) geleceği hakkında iyimser olduğundan ve sektörde yaşanan toparlanma sürecinden bahsetti.

Çin merkezli kripto para borsası BTCC’nin kurucusu ve CEO’su Bobby Lee yakın tarihte Bloomberg Tv’de katıldığı bir programda, uzun süren kripto kışının ardından bahar günlerinin geldiğini ve bunu görmekten heyecan duyduğunu belirtti.

Yaptığı konuşmada Bitcoin’in 4 yıllık halving döngülerine dikkat çeken Lee, 2022 yılında yaşanan ciddi çöküşlerin geride kaldığını ve toparlanmanın gözle görülür seviyede olduğunu vurguladı.

Uzun zaman oldu. Yani, kriptoda bu dört yıllık döngüler var ve şimdi toparlanmaya başladık. Bu yüzden oldukça heyecan verici.

Program sunucusu tarafından bankacılık krizi ve kripto para yükselişinin bağlantısı hakkında yöneltilen soruya önemli yanıtlar veren Lee, insanların yaşanan son krizlerle birlikte global bankacılık sektörüne güvenini yitirdiğini öne sürdü.

Bu güven kaybının yatırımcıları Bitcoin gibi güvenli limanlara yönelttiğini ima ederken, kripto paralar sayesinde herkesin kendi kendisinin bankası olabileceğini ifade etti. Soğuk cüzdan ile kripto para depolamanın önemini hatırlatan Lee, geleneksel finans sisteminin bu noktada çok “antik” kaldığını ve kriptonun bu özelliğinin eşsiz olduğunu belirtti.

Bankacılık krizi sırasında, insanlar paralarının her zaman bankada tutulmadığını çünkü paranın diğer işletmelere veya firmalara ödünç verildiğini fark etmeye başladılar. İnsanlar bu noktada bankalara güvenini yitirdi. Öte yandan kripto paralar, herkese kendi bankası olma fırsatını sunuyor, bu daha güvenli ve paranızı üçünü şahıslara teslim etmeni gerekmiyor. Bu da kripto paraları özel kılıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!