Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Komisyon Başkanından Açıklamalar: ‘Tayvan ICO’ları Düzenlemeye Hazırlanıyor’

Tayvan‘da ICO yatırımı yapmak, çok kısa bir süre içerisinde en az hisse yatırımı yapmak kadar kolay bir hal alabilir.

Tayvan’daki Finansal Gözetim Komisyonu’nun (FSC) başkanı olan Wellington Koo, yetkililerin şu anda ICO düzenlemeleriyle ilgili yeni çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Koo’nun açıklamalarına göre ülkedeki düzenleyiciler, ICO piyasasını yatırımcılar için çok daha elverişli bir hale getirmek istiyorlar.

Tayvan’daki bir finans komitesinin toplantısında konuşan Koo, düzenleyicilerin hazırladıkları yeni tasarının önümüzdeki yılın ortalarına doğru tamamen hazır hale geleceğini belirtti.

Şunu belirtmek gerekiyor ki Tayvan’daki yetkililerin hazırladıklkarı düzenlemeler, her türlü tokenı kapsamayacak. Yapılan açıklamalara bakacak olursak Finansal Gözetim Komisyonu’nun (FSC) en azından şu an için kullanım tokenlarını (utility token) düzenlemek gibi bir niyeti olmadığını söyleyebiliriz. Tapei Times tarafından yapılan haberden bir kesit şu şekilde:

“Hava yollarından mil almak gibi amaçlarla kullanılan ve ürün karşılığında verilen tokenlar, hazırlanacak standartlara dahil edilmeyecekler.”

Kripto Para Yanlısı

Wellington Koo, FSC’nin başına geçtiği günden beri kripto paralara karşı ılımlı bir tavır sergiliyor. Kendisi bundan bir sene önce Tayvan Parlamentosu’nun karşısına çıkıp kripto paraları tamamen yasaklamanın doğru bir adım olmayacağını söylemişti.

Koo’nun şu ana dek attığı adımları yine Tayvanlı yetkililerden olan Jason Hsu’nunkilere benzetebiliriz. Hsu da kripto para düzenlemeleriyle ilgili yaptığı açıklamalarda bu sektöre bir yasak getirmenin doğru olmayacağını söylemiş, Tayvan’daki yetkililerin Çin’den farklı bir yol izlemelerini tavsiye etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment