Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kore’nin En Büyük Bankasından Kripto Para Depolama Hizmeti!

Güney Kore’nin en büyük bankası konumundaki KB Kookmin, yeni yaptığı bir duyuru ile bir kripto para depolama hizmeti piyasaya süreceğini açıkladı.

CoinDesk Korea’nın aktardığı habere göre, kurum şu an için blockchain tabanlı startup firması Atomics Lab ile 10 Haziran tarihinde bu amaç doğrultusunda bir ortaklığa imza attı. Atomics Lab isimli blockchain firması kripto para birimleri gibi dijital varlıkları güvenceye alan MPC teknolojisi tabanlı Lime isimli bir ürün geliştirmesiyle tanınıyor.

Kookmin ve Atomics Lab hem blockchain firmasının teknolojisini, hem de KB Kookmin Bank’ın içsel kontrol alt yapısını ve bilgi koruma teknolojilerini kullanarak bir tür dijital varlık depolama hizmeti geliştirecek. Yapılan basın açıklamasına göre iki firma sadece dijital varlık koruma teknolojisi değil, aynı zamanda akıllı kontratlara dayanan uygulamaları da geliştirmeyi hedefliyor ve dijital varlık sektöründe yeni işletmeler veya girişimleri keşfetmeye de sıcak bakmaktalar. Bir blockchain ağı üzerinde iş birliği veya bununla ilgili bir ekosistem oluşturulması da şu an iki firmanın ‘olası projeler’ listesinde yer alıyor.

Bu denli büyük bir bankanın dijital varlıklar veya kripto para birimleri sektörüne girmesi, ana akım kitlelere doğru olan yayılmayı çok daha hızlandıracak ve kripto paraların kullanımını arttıracaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment