Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kore’de Kripto Para Savaşları

Kuzey Kore Dünya’nın başını ağrıtmaya devam ediyor. Bu sefer de kripto paralara karşı yaptıkları ataklar gündemde.

Kore İnternet ve Güvenlik Ajansı(KISA) yaptığı bir açıklamada, Kuzey Koreli siber suçluların dijital paralara ve Güney Kore’deki hizmet sağlayıcılarına düzenledikleri saldırıları yoğunlaştırdıklarını söyledi. Açıklamanın devamındaysa Güney Kore’nin dijital para şirketlerine saldırıların da gerçekleştiği belirtildi.

Bu ayın ortalarında yayınlanan rapora göre KISA, 2017’de kötü amaçlı atakların 2016’ya göre %370 arttığını gözlemlemiş. Atağı gerçekleştirenlerin amacı, şirketlerin günlük aktivitelerini bozmak, para hırsızlığı yapmak ve kripto paraların imajına leke sürmek.

Başta Bitcoin olmak üzere kripto paralar geçmişte siber suçlar için mükemmel bir araç olarak nitelendirilmişlerdi.

KISA Raporunun Detayları

KISA raporunun devamında, 2017 Ocak ile Eylül aylarının arasında Güney Kore’de tam 5366 farklı atağın kaydedildiği söylenmiş. Atakların sayısındaki ve yoğunluğundaki artışın sebeplerinden biri, Kuzey ve Güney Kore’nin arasındaki ilişkilerin oldukça kötü bir durumda olması.

Sürmeye devam eden bu siber savaş, özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında yoğundu. Birçok Güney Koreli kripto para borsasının ofislerindeki bilgisayarlarda zararlı yazılımların olduğu keşfedilmişti.

Ajansa göre Bitcoin servislerine ve diğer online hizmetlere karşı gerçekleştirilen ataklar yakın gelecekte yoğunlaşmaya devam edecek, ancak atakları engellemek için yetkililer tarafından stratejik önlemler alınırsa sorun ortadan kalkabilir. KISA tarafından yayınlanan rapor, geçtiğimiz yıllarda da Güney Kore’nin teknolojik altyapısını zedeleyen Kuzey Kore’li hackerların itibarını iyice aşağılara çekiyor.

Kuzey Kore hükümetinin bu saldırıları yapanları desteklemesi de olayların çok daha kötü bir duruma geleceğinin göstergesi sayılabilir. Bu gelişmelerin takibinde Güney Koreli vatandaşların ve şirketlerin alabileceği en iyi önlem, saldırıları ciddiye bir şekilde değerlendirip hükümetle birlikte çalışmaları olacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment