Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kore’nin Önde Gelen Kripto Para OTC Borsası: Hükümet Fidelity ve Nasdaq’ın Farkına Varmalı

Güney Kore hükümeti geçtiğimiz tarihlerde ülkedeki en büyük beş kripto para borsasının yetkilileri ile bir araya geldi ve kripto para piyasasının şartlarını ve ülke için olan planları masaya yatırdı.

Söz konusu toplantıya katılan ve Güney Kore içerisindeki en büyük kripto para borsalarından birisi olan Cumberland Korea’nın CEO’su Hong Joon-ki, hem hükümetin hem de yerel finansal kurumların Nasdaq ve Fidelity gibi dev kurumlar ve küresel piyasada bunlara benzer diğer dev firmaların çabalarının farkına varması gerektiğini vurguladı.

Hong, hükümet yetkililerine yaptığı açıklamalarda, hükümetin kripto para sektörünün ne hızla geliştiğini görmesi gerektiğini ve bunun gerisinde kalma risklerinin bulunduğunu ifade etti. Sadece 2018 yılının üçüncü çeyreğinde bile, dünyanın en büyük iki menkul kıymet borsasını oluşturan NYSE ve Nasdaq’ın yanı sıra, küresel piyasanın en büyük dördüncü varlık yönetim firması Fidelity, kripto para sektörüne girme kararı almıştı. Koreli CEO’ya göre sadece bu bile başlı başına sektöre dikkat edilmesi gerektiğinin en büyük indikatörü konumunda.

Geçtiğimiz iki yıl boyunca ise, Güney Kore içerisinde sadece iki banka, yerel kripto para birimleri piyasası için alt yapı gelişimi konusunda yol kat etti. Shinhan ve Nonghyup isimli bankalar, 2018 yılında yaptıkları girişimler ile adını sık sık duyduğumuz bankalar arasına giriş yaptı. Ülkenin ikinci en büyük ticari bankası olan Shinhan, Gopax isimli bir kripto para borsasını bile piyasaya sürdü ve söz konusu platform Nasdaq tarafından para çekme ve yatırma işlemlerinde kullanılan aynı motoru kullanmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment