Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Korkutan İddia: Top 100 Kripto Para Borsasının Büyük Çoğunluğu Sahte Ticari Hacme Sahip

2018 yılının başlarında devreye giren ve 2019 yılının başında bile hala varlığını sürdüren kripto para kışı, en çok kripto para borsalarına zor zamanlar yaşatmakta. The Tie tarafından yapılan araştırma da geçtiğimiz tarihlerde zaman zaman çıkan iddiaların bir benzerini ortaya attı ve birçok kripto para borsasının sahte ticari hacim ürettiğini vurguladı.

Tie araştırmasında özellikle top 100 kripto para borsasının %60’ının sahte ticari hacim ürettiği ve kullanıcıların bir çoğunun bilgi için CoinMarketCap kullandığını ve bunun yanıltıcı olabileceğini vurguladı. Similar Web kullanarak kripto para borsalarının internet sitelerinin görüntülenmesini de hesaba katan The Tie, bunu söz konusu borsaların ticari hacmi ile karşılaştırdı ve ziyaret başına ortalama hacmi ortaya koydu.

The Tie temel olarak Binance, Coinbase Pro, Poloniex ve Kraken gibi kripto para borsalarına odaklandı ve bunların ziyaret başına ortalama hacminin 591 dolar olduğunu ortaya koydu. Araştırmacılar BitMAX, Lbank, BW ve ZBG gibi kripto para borsalarının gerçek hacminin, belirtilen hacimden inanılmaz şekilde düşük olduğunu buldu.

Aşağıdaki kırmızı ile gösterilen borsaların rapor edilen ticari hacim beklenen ticari hacminden en az iki kat fazla. Daha iyi bir oran orantıya sahip borsalar ise yeşille gösterilmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment