Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

KPMG’ye Göre Kripto Para Şirketlerini Gelecek Aylarda Zorlu Bir Sınav Bekliyor

Kripto para şirketlerine bu yılın başından beri yapılmış toplam yatırım miktarı, geçen yıla kıyasla büyük bir düşüş gösterdi. KPMG’ye göre bu düşüş, yıl boyunca sürebilir.

Kripto para şirketleri geçtiğimiz yıl toplamda 32,1 milyar dolar değerinde yatırım alarak rekor kırdı. Bu sayı, 2022’nin ilk yarısında 14,2 milyar dolara düştü.

KPMG tarafından hazırlanan rapora göre kripto para şirketlerinin yine de 2021’den önceki yıllara kıyasla daha iyi bir performans göstermiş olması, bu sektörün gitgide olgunlaştığını gösteriyor:

“Kripto para dünyası 2022’nin ilk çeyreğinin ortasından beri Rusya-Ukrayna çatışması, artan enflasyon oranları ve Terra ekosisteminin yaşadığı zorluklar yüzünden çökmüşse de, yıl ortasına kadar alınan toplam yatırım miktarı, 2021’den önceki yılların üstünde oldu. Bu, bu alanın olgunlaştığını ve yatırım alan teknoloji ve çözümlerin ne kadar geniş bir yelpazeye yayıldığını gösteriyor.”

Kripto para sektöründe yılın ilk yarısı boyunca en çok yatırım alan projeler 1,1 milyar dolar ile Trade Republic, 550 milyon dolar ile Fireblocks, 500 milyon dolar ile FTX ve 450 milyon dolar ile ConsenSys oldu.

KPMG’nin analizine göre kripto para şirketleri, bu yılın sonuna kadar zorlu bir sınavdan geçecek. KPMG ekibi, “sağlıklı bir şekilde risk yönetimi yapmayan ve uzun vadeli bir vizyonu olmayan” kripto para şirketlerinin batacağını öngörüyor.

Denetim firması ayrıca yatırımcıların başlıca coinlere ve non-fungible tokenlara (NFT) yönelik çalışmalar yapan şirketlerden uzaklaşıp, daha çok blockchain altyapısı geliştiren projelere yönelmesini bekliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!