Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken CEO’su: Bankalar O Kadar Zorluk Çıkardı ki, Başlarda Hayatta Kalabilmem İçin Kara Para Aklayanlar Gibi Yapmak Zorundaydım

Ortalama bir girişimci için kurduğu şirketin banka ayağındaki belgeleri halletmek pek de uzun sürecek bir şey olmaz ancak konu kripto para girişimleri olduğunda; bu durum gerçekten de ciddi bir sorun teşkil ediyor.

Bu süreçler, girişimcileri çok zor durumda bırakırken, hele bir de bu işletme kripto paralar ile pek de iyi geçinmeyen ülkelerde yer alınca, süreç iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Twitter’ın ünlü kripto para fenomenlerinden olan Anthony Pompliano da, bu konuya dikkat çekerken, gelen cevaplar gerçekten de son derece ilgi çekiciydi.

‘Pomp’, attığı tweette ”Haydi herkes banka ile yaşadığı en kötü anısını anlatsın. Banka ismi verene ekstra puan var.” yazarken, bu tweete dakikalar içinde yüzlerce cevap geldi.

Bu tweete gelen yanıtlar içinde en fazla ilgi çekeni ise hiç şüphesiz Kraken CEO’su Jesse Powell’ın cevabı oldu. Powell, 2011 yılında Kraken’i kurduğu dönemde başta PayPal olmak üzere diğer Amerikan firmaları ile yaşadığı zorlukları anlattı. Powell, şöyle konuştu:

”PayPal altı ay boyunca kazandığım tüm paraya el koydu. Az kalsın evimi satmak zorunda kalacaktım. Chase de aynısını yaptı, üstelik onlar mail atmadan hesabı dondurup, işi bitirdikten sonra bana haber verme zahmetinde bulundular. Bense, o kadar zor durumda kaldım ki, resmen işletmemi sürdürebilmek için, kara para aklayan suçluların basit hilelerini ve yaptıkları şeyleri yapmak zorunda kaldım.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment