Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken CEO’su NFT Planları ve Shiba Inu Hakkında Konuştu

ABD merkezli kripto para borsası Kraken, gelecekte kullanıcılarına sahip oldukları NFT’leri teminat göstererek borç alma imkanı sunmaya başlayabilir.

Kraken’ın Bloomberg’e konuşan CEO’su Jesse Powell, borsada non-fungible token (NFT) odaklı bir pazar yeri oluşturmak istediklerini açıkladı.

Bu pazar yeri kullanıcılara NFT karşılığında borç almanın yanı sıra sahip oldukları NFT’ler için saklama hizmeti alma imkanı da sunabilir.

Powell, “Kraken’a bir CryptoPunk gönderdiğinizde, onun değerini sizin hesabınıza yansıtabilmek istiyoruz.” derken, borsanın kullanıcı hesaplarındaki NFT’lerin neye göre değerlendirileceğini belirlemek için çalıştığı aktarıldı.

Non-fungible token (NFT) teknolojisi, 2017 yılında ortaya çıkmasına karşın özellikle bu yıldan itibaren hem bireysel hem kurumsal düzeyde yoğun ilgi görmeye başladı.

NFT’lerin ilk aşamada “spekülasyon”, ikinci aşamada “sanat eseri almak ve sanatçıları desteklemek” için kullanıldığını düşünen Powell, üçüncü aşamada ortaya “daha fonksiyonel kullanım alanlarının” çıkmasını bekliyor.

2011 yılında kurulan ve bir yandan halka açılma planları yapan Kraken’ın dünya genelinde 6 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor. Borsa geçen ayın sonunda Shiba Inu (SHIB) işlemlerini açmasıyla gündeme gelmişti.

Powell, borsaya yeni bir kripto para eklemeden önce o kripto parayı önce bir listeye aldıklarını, bazı tokenların bu listeye teknolojik potansiyelleri nedeniyle, bazılarınınsa müşterilerden gelen talep nedeniyle eklendiğini söyledi.

Powell, SHIB’in borsaya eklenmesiyle ilgili olarak, “Ortada inanılmaz derecede ilgi çekici bir teknoloji filan yok, sadece topluluk kaynaklı yoğun bir ilgi var. Kısaca bu, insanların ilgisini çekmiş bir meme-coin ve bazen bunları da listelemek zorunda kalıyorsunuz.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!