Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Araştırma Firmasına İki Yeni Nobel Ödüllü Ekonomist Katıldı! Kripto Dünyası Büyümeye Devam Ediyor

Blockchain araştırma firması olan Cryptic Labs, yakın zamanda yaptığı duyuruda firma bünyesine danışman olarak Nobel ödüllü iki ekonomistin katıldığını açıkladı.

Pazartesi günü yapılan basın açıklaması ile açıklanan ve Cryptic Labs’ın ekonomik danışma kuruluna katılacak olan iki isim, Dr. Eric S. Maskin ve Sir Christopher Pissarides olarak belirtildi. Firma ünlü ekonomistlerin ”teşvik mekanizması ile ilgili bilgi sağlama, oyun kuramı ve makro ekonomi” hakkında danışmanlık yapacağını vurguladı.

Halihazırda dünyanın en kaliteli üniversitelerinden birisi olarak görülen Harvard bünyesinde profesörlük yapan Dr. Maskin, firmaya sahip olduğu oyun kuramı ve mekanizma tasarımı bilgilerini getirecek ve bunun yanı sıra blockchain projelerinin nasıl teşvik mekanizması oluşturabileceği konusunda yardımcı olacak. Dr. Maskin 2007 Nobel Ekonomi Ödülünü, mekanizma dizayn teorisi ile kazanmıştı.

Maskin yaptığı basın açıklamasında şunları belirtti:

”Bence blockchain teknolojisi potansiyel olarak modern ekonomi için önem arz ediyor. Blockchain teknolojisi hakkındaki çoğu tartışma onun teknik konularına odaklanıyor. Ben bundan ziyade böyle bir teknolojinin getirebileceği ekonomik değere odaklıyım.”

2010 Nobel Ekonomi Ödülünü kazanan Sir Pissarides ise, söz konusu ödülü ”piyasa analizleri ve arama uyuşmazlıkları teorisi” çalışması ile almış. Kendisi sahip olduğu makro ekonomi bilgisi dahilinde firmaya ve firma müşterilerine danışmanlık hizmeti sağlayacak.

”Blockchain son yıllarda finansal piyasalardaki en heyecan verici gelişme”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment