Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Dostu Silicon Valley Bank Satıldı: FDIC’den Resmi Açıklama

Federal Sigorta Mevduat Kurumu (FDIC) yakın zamanda kapatılan kripto dostu Silicon Valley Bank’in (SVB) First Citizens Bank & Trust Company tarafından satın alındığını belirtti.

FDIC 26 Mart tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı bildiride, SVB’nin ABD’nin en büyük 30. bankası First Citizens Bank & Trust Company tarafından 16,5 milyar dolarlık bir indirimle satın alındığını açıkladı. Mart ayında iflas başvurusunda bulunan banka aralarında Circle’ın bulunduğu bazı önemli kripto şirketlerinin de mevduat saklayıcısı olarak çalışıyordu.

Toplam aktifleri yaklaşık 167 milyar, toplam mevduatları 119 milyar dolar ve toplam varlığı 72 milyar dolar olan SVB’nin yaklaşık 90 milyar dolarlık varlığının FDIC tarafından satılmak üzere kayyum kontrolünde kalmaya devam edeceği bildirildi.

Bunun yanı sıra FDIC, First Citizens BancShares’den 500 milyon dolar değerinde hisse aldı. Ayrıca SVB’nin FDIC’e maliyetinin yaklaşık 20 milyar dolar olduğu ancak kesin sonuçların tüm işlemler tamamlandıktan sonra belli olacağı söylendi.

SVB’nin 17 şubesinin, 27 Mart tarihi itibariyle First Citizens adı altında hizmet vermeye devam edeceği ve SVB müşterilerinin yeni alıcının müşterisi olarak bankacılık işlemlerine devam edeceği belirtildi.

First Citizens, SVB’nin varlıkları ve müşterilerinin yanı sıra kredi zararlarının da bir kısmına ortak oldu. Banka ve FDIC’in SVB’nin ticari kredilerinden doğan zararları paylaşacağına bildirimde yer verildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!