Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altın Devi Barrick Gold’un Yöneticisi: Kripto Para Altına Rakip Olamaz

Dünyanın en büyük altın madencisi olarak gösterilen Barrick Gold’un yöneticisi, kripto paraların altına rakip olmadıklarını düşünüyor.

Şirketin Kuzey Amerika COO’su olan Catherine Row, geçtiğimiz gün Fortune tarafından düzenlenen bir etkinliğe katıldı ve şu yorumu yaptı:

”Kripto paraların altına rakip olabileceklerini sanmıyorum. Altını en özel kılan şeylerden biri aslında onun elle tutulabiliyor olması. Altın fiyatına bakmaksızın her daim değerli olacak. Fiyatını bilemiyorum ama asla sıfıra düşmeyecek. Ama gelin görün ki kripto paraların değeri sıfıra düşebilir. Aradaki fark da bu.”

Altın ve Kripto Para Rekabeti

Günümüzdeki genç yatırımcıların kayda değer bir kısmı altına yatırım yapmaktansa kripto paralara yatırım yapmayı tercih ediyor.

Bu konuya değinen Row, 20-40 yaş aralığında olup da kripto para piyasasına yönelmiş yatırımcıları yeniden altın piyasasına sokmak istediklerini söylüyor.

Günümüzdeki altın yatırımcılarının genel profilinden de bahseden Row, altının şu anda özellikle Çin ve Hindistan piyasalarında yaygın bir şekilde kullanıldığını ve altına gerek merkez bankalarının gerek çeşitli finans kurumlarının yoğun bir talep gösterdiklerini vurguluyor.

Kripto Paralardan Alınacak Ders

Row yaptığı yorumlarda kripto paraları altına rakip olarak görmediğini söylese de kripto paraların oldukça önemli olduklarını da belirtti.

İnsanların kripto para kavramını ilgi çekici bulduklarını söyleyen Row, kripto para sektöründen çıkarılabilecek belli başlı dersler olduğunu düşünüyor.

Altın piyasasındaki genç yatırımcı sayısının azaldığını vurgulayan Row, bu yatırımcıları yeniden kazanmak için kripto para sektöründeki gelişmelerden ilham alabileceklerini söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment